Van de Kamp Duurzame Warmte
Zoekt u naar mogelijkheden om uw huis duurzaam te bouwen?
Dient uw woning te voldoen aan de juiste EPC?
Heeft u advies nodig over duurzame energie?
Van de Kamp Duurzame Warmte is uitsluitend gespecialiseerd in duurzame warmtepompen en zonneboilers. Wij gaan voor maximale energiebesparing en een comfortabel woonklimaat. Met minder nemen wij geen genoegen.
Om dat te kunnen realiseren, luisteren we goed naar uw wensen. Ondanks 12 jaar lange ervaring blijven we ons op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen. Want een warmtepomp installeren met maximale energiebesparing en comfortabel woongenot vergt veel overleg en specialistische kennis.
Met korte lijnen, van advies tot installatie & onderhoud, kunnen we al uw vragen snel beantwoorden.
Warmtepomp
Een warmtepomp is de energiezuinige en milieuvriendelijke methode om uw huis comfortabel te verwarmen en te koelen. De warmtepomp maakt géén gebruik van gas. De energie om uw huis te verwarmen en warm water te maken wordt gehaald uit de bodem of uit de lucht. Een warmtepomp is het antwoord op het zogenaamde ‘gasloos wonen’.
Warmtepompsystemen zorgen voor een behaaglijk woonklimaat en zijn zeer duurzaam. De energiekosten zijn laag, de wijze van verwarmen is goed voor het milieu en het systeem gaat lang mee.
Kan ik zonder gasaansluiting bouwen?
Steeds vaker hebben nieuwgebouwde huizen geen gasaansluiting meer. Met een warmtepomp kunt u uw huis dan toch voordelig en comfortabel verwarmen. De warmtepomp zorgt ook voor warm tapwater.
Omdat nieuwbouwhuizen tegenwoordig erg goed geïsoleerd zijn is het prettig als u uw nieuwe huis ook kunt koelen. Met de aardwarmtepomp kan dit op een zeer energiezuinige manier, door gebruik te maken van de temperatuur in de bodem. Voor koken kiest u dan ook een gasloze oplossing zoals inductie.
Waar moet ik rekening mee houden?
Houd bij het ontwerp al rekening met een extra ruimte voor de warmtepompinstallatie en eventueel boilervat. Kies voor vloerverwarming en/of lage-temperatuur-radiatoren die geschikt zijn voor verwarmen en koelen met de warmtepomp.
Denk al bij de bouw aan de benodigde elektriciteit-aansluitingen, en de doorvoer door de fundering (voor de bodembron bij een aardwarmtepomp). Van de Kamp Duurzame Warmte adviseert u en uw architect of aannemer hier graag over.
Wat zijn de voordelen?
Wat zijn de voordelen van de warmtepomp bij nieuwbouw?
- Behaaglijk wonen door geleidelijk verwarmen én koelen
Warmtepompsystemen verwarmen uw woning door middel van Lage Temperatuur Verwarming (LTV). Hierdoor ontstaan vrijwel geen luchtwerveling en zwevende stofdeeltjes. Dit verhoogt het wooncomfort. Uw huis wordt zeer gelijkmatig verwarmd waardoor u een behaaglijk leefklimaat ervaart Bovendien kunt u met een warmtepomp in de zomer zelfs koelen.
- Klaar voor de toekomst
Gasloos wonen is de toekomst. Speel daar op in door te verwarmen met een warmtepomp. Verwarmen of koelen met een warmtepomp vraagt alleen elektrische energie. Bij een combinatie van de warmtepomp met zonnepanelen, verwarmt u uw huis energie- en CO2-neutraal.
- Lage onderhoudskosten
Warmtepompen gaan lang mee en hebben weinig onderhoud nodig. Door vernuftige technieken kunnen storingen op afstand zelfs verholpen worden.
- Betrouwbare techniek
Warmtepompen worden al sinds de jaren zeventig gebruikt in onder andere Zweden en Duitsland. Het is inmiddels een beproefde techniek.
- Een aanspreekpunt
Van advies tot installatie en onderhoud. Bij Van de Kamp Duurzame Warmte heeft u één aanspreekpunt waarbij u met al uw vragen terecht kan.
Van de Kamp Duurzame Warmte is uitsluitend gespecialiseerd in warmtepompen en zonneboilers en heeft meer dan 12 jaar ervaring. Voor behaaglijk wonen en verlaging van energiekosten is specialistisch advies en installatie noodzakelijk. Wij voeren alles zelfstandig uit en altijd in overleg met de klant.
- Uw huis energiezuinig en comfortabel koelen in de zomer
Op een hete zomerdag binnenkomen in een koel huis, en ’s nachts comfortabel slapen.
De warmtepomp van NIBE kan door koeling via vloerverwarming of lage-temperatuur-radiatoren, uw woning tot 5 graden in temperatuur laten dalen. Aardwarmtepompen, die gebruikmaken van de koelte in de bodem, gebruiken hiervoor nauwelijks energie. Zo bespaart u de aanschafkosten en het hoge energieverbruik van airconditioning.
- Ervaren KIWA-gecertificeerde warmtepomp specialist
Van de Kamp Duurzame Warmte werkt onder de BRL 6000-21 certificering. Dit waarborgt voor u ervaring en kwaliteit bij advies en installatie van warmtepompen.
- Uw woning gasloos / CO2–neutraal
Verwarmen of koelen met een warmtepomp verbruikt alleen elektrische energie. Wanneer de warmtepomp gecombineerd wordt met zonnepanelen, verwarmt u uw huis energie- en CO2-neutraal.
- Onafhankelijk van energieprijzen
Energieprijzen zijn voortdurend in beweging. De verwachting is dat de energiebelasting op gas fors zal stijgen. Met een warmtepomp bent u niet meer afhankelijk van gasprijzen.
Welke soorten warmtepompen zijn er?
- Water/ water warmtepompen, grondgebonden of aardwarmtepomp
Aardwarmte is zonne-energie die ligt opgeslagen in de bodem. Een water/water warmtepompinstallatie haalt de warmte uit de aarde. Het houdt uw woning aangenaam warm in de winter en heerlijk koel in de zomer zonder gebruik van gas. Voorziet ook in warm water. Bovendien is de water/waterwarmtepomp zeer duurzaam. De energiekosten zijn zeer laag, de wijze van verwarmen is goed voor het milieu en het systeem kent een lange levensduur.
- Lucht/ water warmtepomp
Een lucht/water warmtepomp haalt de warmte uit de lucht. Het houdt uw woning aangenaam warm in de winter en heerlijk koel in de zomer zonder gebruik van gas. Voorziet ook in warm water. De lucht/water warmtepomp is duurzaam. Lage energiekosten, minimale impact op het milieu en het systeem gaat lang mee.
- Ventilatielucht/ water warmtepomp
De ventilatielucht/water warmtepomp maakt gebruik van de warme ventilatielucht die normaal gesproken onbenut uw woning verlaat. Hiermee kunnen we tapwater (douche/keuken) verwarmen. Bij goed geïsoleerde huizen is verwarming van ruimtes ook mogelijk en geeft winter en zomer een behaaglijk woonklimaat. Zeer geschikt voor bestaande woningen, bijvoorbeeld bij vervanging van een mechanische ventilatie-unit. Een duurzame milieuvriendelijke verwarmingsmethode met lagere energiekosten.
Hoe verloopt de installatie?
Meedenken en afstemmen is cruciaal
Om maximaal energiekosten te besparen en een behaaglijke woonklimaat te realiseren dient een warmtepomp volledig afgestemd te worden op uw woning en uw wensen. Daarom is advies en aanleg specialistenwerk. Meedenken en realiseren van de juiste oplossingen voor uw woonsituatie is noodzakelijk. Van de Kamp Duurzame Energie is uitsluitend gespecialiseerd in duurzame warmte.
Wij helpen u bij het invullen van de subsidieaanvraag. Tevens zijn wij BRL 6000-21 gecertificeerd dit waarborgt kennis en specialisatie. Zo kunnen wij u gegarandeerd goed adviseren en volledig ontzorgen.
Hoe gaan wij te werk?
Afspraak maken
Eerst maken we een afspraak, luisteren naar uw wensen en benoemen mogelijkheden
Offerte
U ontvangt van ons een offerte waarin uw wensen zijn vertaald naar de juiste installatie en waarin een tijdsindicatie genoemd wordt.
Werkzaamheden
Bij akkoord maken wij een afspraak met u om de apparatuur te installeren.
Service en onderhoud
Alle NIBE warmtepompen zijn 24 uur per dag life uitleesbaar. Bij foutmeldingen nemen wij contact met u op. Door deze wijze van monitoren worden storingen veelal voorkomen. Als er toch storing is kunnen deze snel opgelost worden.
Dit is een gratis service van Van de Kamp Duurzame Warmte en NIBE.
Eénmaal per twee jaar dient er een fysieke controle uitgevoerd te worden. Hierbij worden de leidingen, druk, temperaturen en afgiftesysteem gecontroleerd. Bovendien vragen wij bij u na of de instellingen nog passen bij uw wensen.
Extra garantie
Voor warmtepompen geldt normaal een garantie van 2 jaar. Als partner van NIBE warmtepompen geven we 5 jaar garantie
Van de Kamp Duurzame Warmte is uitsluitend gespecialiseerd in duurzame warmtepompen en zonneboilers. Wij gaan voor maximale energiebesparing en een comfortabel woonklimaat.
Van overleg tot aanleg één aanspreekpunt
Meer weten? Aarzel niet, neem contact met ons op.
Nieuwsgierig of gewoon een vraag?
Neem gerust contact met ons op, u krijgt direct een specialist aan de lijn.