Bestaande bouw

Heeft u een bestaande woning en wilt u energiekosten besparen?
In veel bestaande woningen kan een warmtepomp geplaatst worden. Uw woning dient wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Wij komen graag bij u langs om te bekijken en te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Eerlijk en degelijk advies vinden wij zeer belangrijk, want een warmtepomp aanschaffen is niet iets wat u dagelijks doet.

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

In veel bestaande woningen kan een warmtepomp geplaatst worden. Uw woning dient wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Wij komen graag bij u langs om te bekijken en te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Eerlijk en duurzaam advies vinden wij zeer belangrijk, want een warmtepomp aanschaffen is niet iets wat u dagelijks doet.

Wilt u uw bestaande woning volledig overzetten op de warmtepomp, dan dient uw huis aan een aantal voorwaarden te voldoen.

 • De hoofdverwarming dient te bestaan uit vloer verwarming en\of lage-temperatuur-radiatoren. Het verwarmingswater van de waterpomp heeft een temperatuur van 35-40°C. Deze temperatuur is te laag voor ‘gewone’ radiatoren of convectoren. Een reguliere C.V. – of gasketel warmt water op tot 70°C. Bij 35-40°C hebben ‘gewone’ radiatoren onvoldoende capaciteit om uw woning comfortabel te verwarmen.
 • Uw woning dient goed geïsoleerd en tochtvrij te zijn.

 

Voldoet uw woning niet aan deze voorwaarden dan zijn er verschillende mogelijkheden

 • Kies voor een Ventilatielucht/water warmtepomp
  Maakt gebruik van de warme ventilatielucht die normaal gesproken onbenut uw woning verlaat.
 • Vervang bestaande radiatoren door lage-temperatuur-radiatoren
 • Neem isolatie-maatregelen

Voordelen warmtepomp bestaande woning

 • Investeren in uw woning zonder extra te betalen
  De waarde van uw huis gaat omhoog zonder meer te betalen. Want de warmtepomp verdient zichzelf terug doordat u energiekosten bespaart. Bovendien stijgt de waarde van uw huis door een beter energielabel. Uw huis is klaar voor gasloos wonen, klaar voor de toekomst.
 • Besparen op energiekosten
  Een warmtepomp werkt op gratis energie uit de natuur. Daardoor bespaart u tot wel 60% op uw energiekosten. Dit is mogelijk zonder gasaansluiting. Ook de jaarlijkse vaste kosten van een gasaansluiting gaan omlaag.
 • Behaaglijk wonen geleidelijk verwarmen en koelen
  Warmtepompsystemen verwarmen uw woning door middel van Lage Temperatuur Verwarming (LTV). Hierdoor ontstaan vrijwel geen luchtwerveling en zwevende stofdeeltjes. Dit verhoogt het wooncomfort. Uw huis wordt zeer gelijkmatig verwarmd waardoor u een behaaglijk leefklimaat ervaart Bovendien kunt u met een warmtepomp in de zomer zelfs koelen.
 • Klaar voor de toekomst
  Gasloos wonen is de toekomst. Speel daar op in door te verwarmen met een warmtepomp. Verwarmen of koelen met een warmtepomp vraagt alleen elektrische energie. Bij een combinatie van de warmtepomp met zonnepanelen, verwarmt u uw huis energie- en CO2-neutraal.
 • Lage onderhoudskosten
  Warmtepompen gaan lang mee en hebben weinig onderhoud nodig. Door vernuftige technieken kunnen storingen zelfs op afstand verholpen worden.
 • Betrouwbare techniek
  Warmtepompen worden al sinds de jaren zeventig gebruikt in onder andere Zweden en Duitsland. Het is inmiddels een beproefde techniek.
 • Eén aanspreekpunt
  Van advies tot installatie en onderhoud. Bij Van de Kamp Duurzame Warmte heeft u één aanspreekpunt waarbij u met al uw vragen terecht kan.
  Van de Kamp Duurzame Warmte is uitsluitend gespecialiseerd in warmtepompen en zonneboilers en heeft meer dan 12 jaar ervaring. Voor behaaglijk wonen en verlaging van energiekosten is specialistisch advies en installatie noodzakelijk. Wij voeren alles zelfstandig uit en dat alles in overleg met de klant.
 • Een betrouwbare installateur
  Van de Kamp Duurzame Warmte werkt onder de certificering van de BRL 6000-21. Dit waarborgt voor u ervaring en kwaliteit bij advies en installatie van warmtepompen. Van de Kamp Duurzame Warmte is al 12 jaar dealer van de NIBE warmtepompen.
 • Uw woning gasloos/ CO2-neutraal
  Verwarmen of koelen met een warmtepomp verbruikt alleen elektrische energie. Wanneer de warmtepomp gecombineerd wordt met zonnepanelen, verwarmt u uw huis energie- en CO2-neutraal.
 • Onafhankelijk van energieprijzen
  Energieprijzen zijn voortdurend in beweging. De verwachting is dat de energiebelasting op gas fors zal stijgen. Met een warmtepomp bent u niet meer afhankelijk van gasprijzen.

Welke soorten warmtepompen zijn er?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen

Water/water warmtepompen | Grondgebonden of aardwarmtepomp
Aardwarmte is zonne-energie die ligt opgeslagen in de bodem. Een water/water warmtepompinstallatie haalt de warmte uit de aarde. Het houdt uw woning aangenaam warm in de winter en heerlijk koel in de zomer zonder gebruik van gas. Voorziet ook in warm water. Bovendien is de water/waterwarmtepomp zeer duurzaam. De energiekosten zijn zeer laag. De wijze van verwarmen is goed voor het milieu en het systeem gaat zo’n 25 jaar mee.

Lucht/water warmtepomp
Een lucht/water warmtepomp haalt de warmte uit de lucht. Het houdt uw woning aangenaam warm in de winter en heerlijk koel in de zomer zonder gebruik van gas. Voorziet ook in warm water. De lucht/water warmtepomp is duurzaam. Lage energiekosten, minimale impact op het milieu en het systeem gaat lang mee.

Ventilatielucht/water warmtepomp
De ventilatielucht/water warmtepomp maakt gebruik van de warme ventilatielucht die normaal gesproken onbenut uw woning verlaat. Hiermee kunnen we tapwater (douche/keuken) verwarmen. Bij goed geïsoleerde huizen is verwarming van ruimtes ook mogelijk en geeft winter en zomer een behaaglijk woonklimaat. Zeer geschikt voor bestaande woningen, bijvoorbeeld bij vervanging van een mechanische ventilatie-unit. Een duurzame milieuvriendelijke verwarmingsmethode met lagere energiekosten.

Bekijk hier een filmpje:

Bekijk onderstaande video waarin de werking van de warmtepomp volledig uitgelegd wordt.

Hoe verloopt de installatie?

Meedenken en afstemmen is cruciaal
Om maximaal energiekosten te besparen en een behaaglijke woonklimaat te realiseren dient een warmtepomp volledig afgestemd te worden op uw woning en uw wensen. Daarom is advies en aanleg specialistenwerk. Meedenken en realiseren van de juiste oplossingen voor uw woonsituatie is noodzakelijk. Van de Kamp Duurzame Energie is uitsluitend gespecialiseerd in duurzame warmte.
Wij helpen u bij het invullen van de subsidieaanvraag. Tevens werken wij onder toezicht van de  BRL 6000-21, dit waarborgt kennis en specialisatie. Zo kunnen wij u gegarandeerd goed adviseren en volledig ontzorgen.

Hoe gaan wij te werk?

Afspraak maken
Eerst maken we een afspraak, luisteren naar uw wensen en benoemen mogelijkheden

Offerte
U ontvangt van ons een offerte waarin uw wensen zijn vertaald naar de juiste installatie en waarin een tijdsindicatie genoemd wordt.

Werkzaamheden
Bij akkoord maken wij met u een afspraak voor de installatie van de apparatuur.

Service en onderhoud
Alle NIBE warmtepompen zijn 24 uur per dag life uitleesbaar. Bij foutmeldingen nemen wij contact met u op. Door deze wijze van monitoren worden storingen veelal voorkomen. Als er toch storing is kunnen deze snel opgelost worden.

Dit is een gratis service van Van de Kamp Duurzame Warmte en NIBE.

Eénmaal per twee jaar dient er een fysieke controle uitgevoerd te worden. Hierbij worden de leidingen, druk, temperaturen en afgiftesysteem gecontroleerd. Bovendien vragen wij bij u na of de instellingen nog passen bij uw wensen.

Garantie
Voor warmtepompen geldt normaal een garantie van 2 jaar. Als partner van NIBE warmtepompen geven we 5 jaar garantie

Van de Kamp Duurzame Energie is uitsluitend gespecialiseerd in duurzame warmtepompen en zonneboilers. Wij gaan voor maximale energiebesparing en een comfortabel woonklimaat. Met minder nemen wij geen genoegen.

Schema warmtepomp

Nieuwsgierig of gewoon een vraag?

Neem gerust contact met ons op, u krijgt direct een specialist aan de lijn.

Stuur een e-mail  >

Binnen 24 uur een reactie

‘We willen onze energiekosten graag verlagen, maar vinden het zonde om onze 7 jaar oude cv-ketel zomaar af te danken. Met een warmtepomp gaan we direct veel minder gas verstoken. En als de cv-ketel straks op is, schakelen we helemaal over op elektrisch.’

 

‘Als het energielabel van onze woning van D naar B gaat, wordt ons huis volgens de makelaar een stuk aantrekkelijker voor toekomstige kopers.’

Het antwoord op gasloos wonen

Behaaglijk en energiezuinig het hele jaar door