Referenties

zonneboiler houtkachel pelletkachel warmtepomp

Zonneboiler gecombineerd met houtkachel

Een familie aan de Hunnenweg in Voorthuizen wilde een tapwatervoorziening voor de zomer. In de winter neemt de houtkachel het over. Om aan dit verzoek te voldoen zijn heeft Van de Kamp Duurzame Warmte 10 m2 zonnepanelen van HR solar geplaatst. Deze zijn aangesloten op een 1000 liter buffervat. Het rendement is dusdanig hoog dat hier in het voor- en najaar ook de vloerverwarming mee wordt verwarmd. Bovendien kon er subsidie op aangevraagd worden.

”We wilden duurzaam warm water, maar besparen nu ook nog eens op de verwarmingskosten van de woning zonder extra investeringen. Dankzij goed advies en meedenken van Van de Kamp Duurzame Energie”

Jarenlange ervaring met warmtepompen

Bij een familie aan de Traa in Putten draait al vele jaren een NIBE warmtepomp. De warmtepomp zorgt voor verwarming maar ook voor koeling van de woning. Daarnaast verwarmt de warmtepomp ook het tapwater voor de twee badkamers in hun huis.

”De gehele woning is per vertrek, onafhankelijk van elkaar, te regelen met thermostaten. De woonkamer staat op 21°C en de hal op 18°C. ”

Warmtepompen jarenlange ervaring
energiezuinig gasloos bouwen warmtepomp

Woning zo energiezuinig mogelijk

Een familie aan de Drieseweg in Putten wilde hun nieuwe woning zo energiezuinig mogelijk bouwen. Een bronsysteem voor een warmte-warmte waterpomp bleek lastig te realiseren in hun tuin. Daarom is er gekozen voor een lucht-water warmtepomp. Deze warmtepomp voorziet 100% in warmte en levert ook nog tapwater voor vijf personen. Door een zonneboiler erbij te plaatsen voor extra tapwater geniet deze familie van een zeer hoog rendement wat betekent dat de energiekosten zeer laag zijn.

Energieneutrale bedrijfshal

Pieper bouwmaterialen uit Ermelo had in 2007 al de wens om op duurzame wijze te verwarmen. In overleg is ervoor gekozen om het hele pand te voorzien van vloerverwarming. Deze vloerverwarming is aangesloten op een NIBE water-water warmtepomp met een gesloten bron. Hiermee wordt de hal verwarmd en gekoeld. Tevens zijn er P.V. zonnepanelen geplaatst, waardoor de hal nu 100% energieneutraal is.

Energieneutrale bedrijfshal showroom warmtepomp

Verwarming en warm water met warmtepomp in bestaand huis

Mijn eigen woning draait sinds 2006 op een NIBE warmtepomp. In 2017 is de ventilatiebox vervangen door een NIBE ventilatie/lucht warmtepomp. Hiermee wordt ook het tapwater verwarmd en zijn we klaar voor ‘gasloos’ wonen.

Het antwoord op gasloos wonen

Behaaglijk en energiezuinig het hele jaar door