Wat kost een warmtepomp?

De kosten van een warmtepomp bestaan uit een eenmalige investering van de aanschaf, de energieverbruikskosten die jaarlijks terugkomen en het onderhoud van de installatie.

Genoemde factoren zijn afhankelijk van:

  • De grootte van uw huis
  • Het gewenste wooncomfort
  • De isolatie van uw woning
  • Het type warmtepomp

Hoe hoog zijn de aanschafkosten?

De kosten van een warmtepomp-installatie die het gehele huis verwarmt, varieert van € 4000 (klein-vermogen hybride warmtepomp) tot € 40.000 (groot-vermogen aardwarmtepomp met boiler en buffervat). Dit is exclusief subsidie.
De grootte van uw huis bepaalt het noodzakelijke vermogen van de warmtepomp, maar ook het gewenste wooncomfort en de mate van isolatie is hierbij leidend.
De ligging van uw woning kan ook invloed hebben op wat de warmtepomp gaat kosten.
Van de Kamp Duurzame Warmte adviseert u graag over welke warmtepomp het beste bij uw woning en wensen past. Want een warmtepomp installeren met maximale energiebesparing en comfortabel woongenot vergt veel overleg en specialistische kennis.
Met één aanspreekpunt, van advies tot installatie & onderhoud, zijn de lijnen kort en kunnen we al uw vragen snel beantwoorden. Ook kunnen we u vele mogelijkheden laten zien in onze showroom.
Maak gerust een afspraak.

Hoe hoog zijn de jaarlijks terugkomende kosten?

De kosten van elektriciteitsverbruik zijn afhankelijk van de elektriciteitsprijs en het elektriciteitsverbruik van de warmtepomp. COP-waarde van de warmtepomp is te gebruiken als maatstaf voor het elektriciteitsverbruik van een warmtepomp.

Met een warmtepomp valt veel energie te besparen, tot wel 50%. Daarnaast is er uiteraard veel voordeel te behalen door de oplopende gas en dalende electra prijzen.  De terugverdien tijd wordt daardoor steeds korter.

De warmtepompen van NIBE zijn zeer degelijk gebouwd. Daardoor is er relatief weinig onderhoud nodig. Storingen kunnen veelal op afstand opgelost worden, doordat elke NIBE warmtepomp een online controlesysteem heeft, waarop via een teamviewersysteem ingelogd kan worden.

Vraag gerust naar het onderhoudsplan.

Hoe werkt de warmtepomp?

Bekijk deze video waarin de werking van de warmtepomp volledig uitgelegd wordt:

Hoe werkt warmtepomp

Schematische weergave van een warmtepomp

Bron: www.warmtepomp-weetjes.nl

Schema warmtepomp

Het antwoord op gasloos wonen

Behaaglijk en energiezuinig het hele jaar door